Kořeněné vepřové řízky v alobalu
scalex
4 vepřové řízky
100 g žampiónů nebo jiných hub
sůl
česnek
olej
bazalka
tymián
máslo
4 menší rajčata
alobal
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji a másle. Rajčata ponoříme na 15 vteřin do vařící vody, a pak hodíme do vody s ledem. Slupka se uvolní, oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na řízky. Žampióny podusíme na másle a rovněž rozdělíme.
Řízky s rajčaty a houbami osolíme, posypeme drobně nasekaným česnekem, okořeníme bazalkou a tymiánem, položíme na čtverce alobalu vymaštěné olejem, alobaly pevně uzavřeme (každý řízek zvlášť) a pečeme na grilu nebo v horké troubě, až se nafouknou.
Poté je nahoře opatrně nastřihneme, aby pára unikla (nespalte se!), a dopékáme ještě asi dvě minuty.
Výborné s hranolky, kroketami, americkými nebo vařenými bramborami a s tatarskou omáčkou.