Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 01:08

Kořeněné vepřové řízky v alobalu
scalex

4 vepřové řízky
100 g žampiónů nebo jiných hub
sůl
česnek
olej
bazalka
tymián
máslo
4 menší rajčata
alobal

Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji a másle. Rajčata ponoříme na 15 vteřin do vařící vody, a pak hodíme do vody s ledem. Slupka se uvolní, oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na řízky. Žampióny podusíme na másle a rovněž rozdělíme.
Řízky s rajčaty a houbami osolíme, posypeme drobně nasekaným česnekem, okořeníme bazalkou a tymiánem, položíme na čtverce alobalu vymaštěné olejem, alobaly pevně uzavřeme (každý řízek zvlášť) a pečeme na grilu nebo v horké troubě, až se nafouknou.
Poté je nahoře opatrně nastřihneme, aby pára unikla (nespalte se!), a dopékáme ještě asi dvě minuty.
Výborné s hranolky, kroketami, americkými nebo vařenými bramborami a s tatarskou omáčkou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x