Grilované vepřové steaky
Máňa z Počernic (dolních)
4 steaky z vepřové krkovice po 200g
tvrdý sýr (plátky)
4 snítky naťové petržele
Marináda:
2 stroužky česneku
200 ml olivového oleje
lžíce drceného barevného pepře
sůl
1/2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej a orestujeme česnek. Přisypeme pepř a sůl a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Marinádu necháme vychladnout a přelijeme jí steaky a necháme aspoň v chladu 2 hodinky. Steaky pak grilujeme na grilu nebo v troubě z obou stran asi 10 minut.
Plátky sýra těsně před koncem grilování položíme na steaky a necháme ho rozpustit. Hotové zdobíme petrželkou.