Grilovaný vepřový bůček (BBQ)
Napsal: 23 srp 2010, 19:08
Grilovaný vepřový bůček (BBQ)
Manek
8 plátků prorostlého bůčku (může být i prorostlá krkovice),
3 lžíce středně ostré hořčice,
1 lžička nastrouhaného křenu,
šťáva z 1/2 citronu,
1 lžíce sójového oleje (ještě jsem neviděl, snad stačí olivový...),
sůl,
mletý černý pepř,
1/8 světlého 10°piva.
Hořčici smícháme s křenem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme marinádou a necháme odležet alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Grilujeme z každé strany asi 5 minut, potom potřeme pivem a grilujeme ještě asi 4 minuty z každé strany, až je maso na povrchu křupavé.
Jako přílohu můžeme podávat Polpette z brambor a sýra.
(čerpáno z katalogu Campingaz 2005)
Manek
8 plátků prorostlého bůčku (může být i prorostlá krkovice),
3 lžíce středně ostré hořčice,
1 lžička nastrouhaného křenu,
šťáva z 1/2 citronu,
1 lžíce sójového oleje (ještě jsem neviděl, snad stačí olivový...),
sůl,
mletý černý pepř,
1/8 světlého 10°piva.
Hořčici smícháme s křenem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme marinádou a necháme odležet alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Grilujeme z každé strany asi 5 minut, potom potřeme pivem a grilujeme ještě asi 4 minuty z každé strany, až je maso na povrchu křupavé.
Jako přílohu můžeme podávat Polpette z brambor a sýra.
(čerpáno z katalogu Campingaz 2005)