Žebírka (Baby Back Ribs) s citrusovou kůrčičkou
otherwhitemeat.com
4 pláty žebírek, asi 2,75 kg
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce čerstvého fenyklu
1/2 lžičky soli
2 hrnky pomerančové šťávy
2 lžíce šťávy z limetek
1 lžička strouhané limetkové kůry
1 lžička strouhané citronové kůry
Smíchejte škrob, cukr, fenykl a sůl, vmíchejte pomerančovou a limetkovou šťávu. Zvolna vařte až to zhoustne.
Sundejte s ohně, vmíchejte nastrouhanou citronovou a limetkovou kůru, dejte stranou. Na gril dejte osolené a opepřené pláty žebírek, připravené jak je popsáno v návodu na přípravu Baby Back Ribs. Pečte velmi zvolna.
Až je maso hotovo, pomažte omáčkou popsanou výše, pečte a mažte, až se na tom udělá lesklá kůrčička, asi 10 minut.