Smoked Bacon - uzený bůček, tentokrát na barbecue

Smoked Bacon - uzený bůček, tentokrát na barbecue

Příspěvekod drobek » 05 zář 2010, 22:09

Smoked Bacon - uzený bůček, tentokrát na barbecue
Emeril Lagasse

1 hrnek medu
1 hrnek kosher (krystalové) soli
0,5 kg bůčku
3 hrnky Hickory štěpin, ( i javor, jabloň či jiné voňavé dřevo pro uzení), namočené ve vodě

V misce rozmíchejte med a sůl. Na plastikovou folii položte plát bůčku, směs medu a soli nalijte na něj. Dobře zabalte, ještě dejte do pytlíku a marinujte v lednici aspoň 36 hodin. Maso vybalte, marinádu opláchněte a maso osušte.
Roztopte barbecue, na brikety nasypte třísky dřeva a nechte chvíli aby to začalo pěkně kouřit. Teplota samozřejmě pod poklicí by měla být asi 150°C. Maso dejte na rošt, co nejdále od přímého zdroje tepla. Chcete ho udit, nikoli péci, aby co nejvíce kouře proniklo do masa než bude hotovo. Uďte asi 30 minut.
Pamatujte, že při každém otevření grilu vám uteče kouř, proto gril pokud možno vůbec neotevírejte.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

x