Smoked Bacon - uzený bůček, tentokrát na barbecue
Emeril Lagasse
1 hrnek medu
1 hrnek kosher (krystalové) soli
0,5 kg bůčku
3 hrnky Hickory štěpin, ( i javor, jabloň či jiné voňavé dřevo pro uzení), namočené ve vodě
V misce rozmíchejte med a sůl. Na plastikovou folii položte plát bůčku, směs medu a soli nalijte na něj. Dobře zabalte, ještě dejte do pytlíku a marinujte v lednici aspoň 36 hodin. Maso vybalte, marinádu opláchněte a maso osušte.
Roztopte barbecue, na brikety nasypte třísky dřeva a nechte chvíli aby to začalo pěkně kouřit. Teplota samozřejmě pod poklicí by měla být asi 150°C. Maso dejte na rošt, co nejdále od přímého zdroje tepla. Chcete ho udit, nikoli péci, aby co nejvíce kouře proniklo do masa než bude hotovo. Uďte asi 30 minut.
Pamatujte, že při každém otevření grilu vám uteče kouř, proto gril pokud možno vůbec neotevírejte.