Stránka 1 z 4

Výběr elektrického grilu

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014, 20:25
od hanz_008
Zdravím,

bylo mi doporučeno toto fórum, tak zkusím zadat svůj dotaz.
Snažíme se vybrat elektrický gril a předem říkám, že se začínám teprve rozkoukávat v této oblasti :-)

S manželkou se nám libí buď catler gr 8012 nebo weber 2400.

Budu rád za předání zkušeností a doporučení

díky

Re: Výběr elektrického grilu

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014, 10:45
od Mirďa
Zdravím,

co se týká dotazu ke zmiňovaným grilům, tak stav věci se má asi následovně. Grill Catler je klasický kontaktní gril ve většině případů určený ke grilování potravin souběžně na horní i spodní straně, tedy vložím maso na desku grilu a přivřu horní poklop vroubkovaný. Tím se mi maso dělá z obou stran současně. Popřípadě se dá gril otevřít a grilovat na obou polovinách v podstatě klasickým grilováním. Avšak v tomto režimu nemáte možnost grilovací plochu přivřít víkem a dělat větší kusy potravin po delší dobu grilování. Což považuji za poměrně hendikep. Z mého pohledu je Catler spíše příruční záležitostí na jednoduché grilování plátkových záležitostí bez možnosti posunout se s tímto dále.

O proti tomu Weber Q 2400 je klasický gril, který Vám umožní grilovat nejen plátkové věci, ale díky vysokému víku na grilu můžete grilovat i větší kusy masa, jak třeba kotlet, celé kuře nebo porcované, žebírka atd. Což jsou potraviny, které potřebují delší čas grilování a být grilovány pod víkem kde se teplota soustředí a je v celém prostoru stejná. K tomuto grilu je také možno dokoupit litinový tál, který se vymění místo roštu. Tál je dělán tak že se grilovací plocha rozdělí v poměru 50:50 na rošt a tál. Standardně je gril dodáván pouze s litinovými rošty. Výkon grilu je dostatečný pro použití grilu jak při otevřeném víku, tak se zavřeným víkem.

U obou grilů je nutno počítat s tím že potřebují cca 15 minut na nahřátí rošů grilovací plochy aby se pohodlně daly připravovat potraviny. Regulace teploty obou grilů je bezproblémová, je potřeba si zvyknout na to že reakční čas při zvětšení výkonu je trošku delší a neprojeví se ihned jako například u plynových grilů.

Souhrně bych to hodnotil asi v tom duchu, že pokud máte v úmyslu dělat jen zeleninu a plátkové masa plus třeba grilovací klobásky, tak by Catler mohl stačit. Pokud ovšem chcete poctivý gril, se kterým by jste chtěli opravdu grilovat, tak bych všemi deseti bral Weber. Pro gril Weber hovoří i zkušenosti uživatelů, letitá tradice velmi kvalitní výroby s nadstandardními zárukami. Gril Weber si můžete prohlédnout v odkazu níže, kde si můžete také projít příslušenství a nářadí k tomuto dodávané.

Pokud budete mít další dotazy, neváhejte je zde sdělit, rád Vám odpovím.

Odkaz WEBER

Mirďa

Re: Výběr elektrického grilu

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014, 10:59
od drobek
Četl jsem tvůj dotaz na Labužníku kde jsi dostal dost vynadáno za reklamu i když to byl jen slušný a poctivý dotaz.
Nejsem překvapen, vztahy tam mne před časem, tak jako mnohé, vyhnaly z toho podivného společenství. Protože nejsem člen, nemohl jsem ti odpovědět, až jsem objevil dotaz tady a Mirďa je ten kdo je k odpovědi opravdu povolán. Než jsem stačil přidat odkaz na něj, ozval se sám.

Re: Výběr elektrického grilu

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014, 11:06
od Mirďa
To víš Drobku sleduju a jak můžu pomůžu... ;)

Re: Výběr elektrického grilu

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014, 11:41
od hanz_008
Super konečně kloudná odpověď bez urážek, začož díky.

Určitě chceme poctivej gril (maso, ryba, zelenina, apod.). :-) Pro cca. 4-8 (10) lidí. Do grilu vůbec nevidím, tak omluvte "lama" dotazy.

Určitě se ještě na něco poptám. Zatím díky