Netuším, kde jsem k tomuto receptu přišel, a bohužel jej nemám ani odzkoušený. Po shlédnutí ceny jehněčích kotlet a po pohledu do peněženky mě vždycky tak nějak přešla chuť...
Přesto si říkám, že jsou na světě krajiny, kde je tahle surovina běžnou součástí jídelníčku místních obyvatel, případně že jsou mezi námi tací, kteří si chovají ovečky sami. A protože se navíc blíží Velikonoce, recept uvádím a doufám, že někdo ze shora jmenovaných recept vyzkouší, a podá o něm reference nám ostatním.
Suroviny:
8 jehněčích kotlet (4 porce)
Marináda:
1/2 dl tekutého medu,
1/2 dl džusu,
1 lžíce hořčice,
1 lžíce sójové omáčky,
1 lžička soli
Příprava:
Kotlety potřeme připravenou marinádou po obou stranách, složíme je v misce na sebe a necháme je nejméně hodinu odležet. Potom kotlety rozložíme na grilovací mřížku podloženou plechem a v troubě grilujeme při teplotě 250°C asi 5 minut. Vyjmeme je z trouby a obrátíme, potřeme zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut. Podáváme s hranolky, hráškem a hlávkovým salátem.