podle Tomáše Matějčeka
Suroviny:
8 feferonek
1 stroužek česneku
14 jehněčích kotlet (kusů)
1 střední cibule - žlutá
4 lžíce olivového oleje
4 červené cibule
4 rajčata
1 citron
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek rozetřeme se soli. Smícháme cibuli, česnek, olivový olej a pepř. Směsi potřeme kotlety a přikryté je v chladničce 2-3 hodiny marinujeme.
Rozehřejeme gril. Oloupeme červenou cibuli a omyjeme zbylou zeleninu. Kotlety za občasného otáčení grilujeme 8-10 minut. Krátce ogrilujeme také feferony.
Rajčata nakrájíme na kolečka, červenou cibuli a citron na dílky. Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní grilované jehněčí kotlety a feferony. Omytou a osušenou dobromyslí zdobíme hotový pokrm.