Nadívané jehněčí kotlety
"Honorable Hibachi", od Kathryn Popper.
4 dvojité jehněčí kotletky
1/2 lžičky pepře
3 lžíce rozpuštěného másla
Nádivka:
2 celá kuřecí játra
2 lžíce másla
3 šalotky, jemně nakrájené
4 velké žampiony, nakrájené na kostičky
2 lžíce petrželky, jemně nakrájené
1 plátek anglické slaniny, nakrájené na kostičky
sůl
4 lžíce suchého vermutu
1 žloutek, rozšlehaný
1 lžíce koňaku
Do kotlet udělejte kapsu, odřízněte vše tučné okolo.
Osmahněte játra na másle. Až jsou hotová, rozdělte vidličkou na menší kousky.
Přidejte šalotku, houby, slaninu, petrželku a sůl. Nechte zeleninu změknout. Přidejte vermut a nechte zvolna prohřát. Sundejte s ohně, přidejte žloutek a koňak, rozmíchejte.
Kapsy v kotletkách naplňte směsí, sešpendlete párátky. Lehce opepřete a grilujte na mírném ohni a zakryté asi 8 minut. Nemá-li váš gril víko, přikryjte stanem z alobalu.
Po otočení potřete rozpuštěným máslem a grilujte dalších 6 - 8 minut.