Jehněčí kotlety.
Tomáš Matějček
8 feferonek
1 stroužek česneku
14 jehněčích kotlet
1 cibule (žlutá, nebo lépe bílá)
olivový olej
4 červené cibule
4 rajčata
1 citron
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Oloupanou obyčejnou cibuli nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí. Smícháme cibuli, česnek, olivový olej a pepř. Směsí potřeme kotlety a přikryté je v chladničce 2-3 hodiny marinujeme.
Rozehřejeme gril. Oloupeme červenou cibuli a omyjeme zbylou zeleninu. Kotlety za občasného otáčení grilujeme 8-10 minut. Krátce ogrilujeme také feferony.
Rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli a citron na dílky. Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní grilované jehněčí kotlety a feferony. Omytou a osušenou dobromyslí zdobíme hotový pokrm.