Grilované jehněčí ražniči
Suroviny:
700 g libového jehněčího masa (kýta nebo krkovička)
6 lžic olivového oleje
stroužek česneku
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
1 citrón
špetka čerstvě umletého pepře
trocha soli
Postup:
Maso zbavte tučných částí, důkladně omyjte a nakrájejte na kostičky velké asi 4 cm.
Oloupejte česnek, utřete ho se solí a dejte do mísy.
Přidejte nasekané oregano, tymián, pepř, olivový olej a citrónovou šťávu.
Dosolte a důkladně promíchejte s nakrájeným jehněčím. Na maso ještě můžete položit plátky vymačkaného citrónu.
Mísu zakryjte a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat v lednici.
Marinované maso napíchněte na špízové jehly a grilujte po každé straně asi 3 minuty.
Mezi jednotlivé kousky masa můžete samozřejmě přidat zeleninu, např. kousky papriky, cukety, cibule, jak je libo a co kuchyně dá.