Recept pochází z TV Paprika, já ho zatím neodzkoušel, jen jsem si jej zapsal.
Suroviny:
8 jehněčích kotletek,
sůl,
pepř,
olej
Marináda:
100 ml červeného vína,
2 bobkové listy,
4 zrnka nového koření,
2 stroužky česneku,
2 snítky rozmarýnu
1 lžíce strouhanky na zahuštění omáčky,
1 lžíce medu
Příprava:
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do misky. Přidáme koření, zalijeme červeným vínem, promícháme a necháme minimálně 4 hodiny odležet. Kotletky vyndáme z marinády, osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme do červena. Marinádu zahustíme strouhankou a svaříme ji na poloviční objem. Odstavíme z ohně, vmícháme med a propasírujeme přes jemné sítko. Kotletky podáváme s orestovanými fazolovými lusky, přelité omáčkou.