Suroviny:
500 g mletého prorostlého jehněčího,
1 lžička římského kmínu,
1 lžička koriandru,
1 lžička semen fenyklu,
1 lžíce čerstvého jemně nasekaného koriandru,
2 stroužky drceného česneku,
1 1/2 lžičky soli,
1 lžička papriky,
1 lžička kajenského pepře,
cca 100 ml ledové vody
střívko na naplnění
Popis přípravy:
V malé pánvi na středně silném ohni orestujeme římský kmín, koriandr a semena fenyklu, dokud nejsou voňavá, což trvá asi 1 až 2 minuty. Ještě teplé koření umeleme mlýnkem na koření, nebo rozdrtíme v hmoždíři.
Ve velké míse smícháme všechny přísady s masem a dobře promícháme. Do umíchané směsi dobře zapracujeme ledovou vodu a směs narazíme do střívka. Střívko zatočíme asi po dvanácti centimetrech na malé klobásky. Vydrží skladování v lednici po dobu až 5 dnů, při zmrazení až 3 měsíce.
Klobásky pečeme na olejem vymazané grilovací pánvi, smažíme v oleji, nebo je můžeme grilovat na venkovním grilu, dokud nezhnědnou a nejsou propečené. Podáváme s koriandrem a harissou.