Stránka 1 z 2

Grilovaný jehněčí hřbet s hlívou ústřičnou

PříspěvekNapsal: 23 říj 2013, 16:40
od Mánek
Ingredience:
300 g jehněčího hřbetu
300 g hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
sůl
pepř
0,2 dl červeného vína
jehněčí demi-glace
1 lžička másla
olivový olej
větvička rozmarýnu

Popis přípravy:
Jehněčí hřbet grilujeme na mřížkované pánvi z obou stran asi tři minuty. Poté jej vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme odležet. Hlívu ústřičnou opečeme na olivovém oleji, přidáme česnek a osolíme. Do kastrůlku vlijeme červené víno a vyvaříme asi na čtvrtinu obsahu, vložíme jehněčí demi-glace a nasekaný rozmarýn a vše zjemníme máslem. Poté omáčku přecedíme. Jehněčí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s hlívou umístíme na teplý talíř. Vše přelijeme rozmarýnovou omáčkou.

HP

Re: Grilovaný jehněčí hřbet s hlívou ústřičnou

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013, 07:48
od drobek
Dík Mánku, jehně máme slíbené, hlívu mají všude, rozhodně to spáchám. aaa HP

Re: Grilovaný jehněčí hřbet s hlívou ústřičnou

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013, 08:02
od j3david
Teď ve vrcholné houbařské sezoně bych se na hlívu docela i vykašlal a vsadil bych na to co dá les. Nebál bych se použít jakékoliv tužší houby jako václavky, lišky, bedly. Praváků by asi bylo trochu škoda, ale pokud by byly v přebytku, tak klidně taky.

Re: Grilovaný jehněčí hřbet s hlívou ústřičnou

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013, 08:07
od drobek
Nojo, ale obávám se, že až doroste jehně, houby už nebudou.

Re: Grilovaný jehněčí hřbet s hlívou ústřičnou

PříspěvekNapsal: 24 říj 2013, 11:44
od j3david
Fázi "opečeme na olivovém oleji, přidáme česnek..." lze provést odděleně. Následně zchladit, dát do mrazáku a může se čekat na jehně. Dělám to stejně. Pohyb v lese je k tomu bonus.