Grilovaná jehněčí žebírka
Napsal: 17 srp 2010, 16:00
Grilovaná jehněčí žebírka
Podle Doc Donalda
1 polovina jehněčího hrudního koše
1/4 l sklenice rybízového rosolu
1/4 l sklenice Dijonské (francouzské hořčice)
1/4 l bílého vína
1/8 másla
1/2 hrnku nadrobno nasekané šalotky
2 lžíce drcené sušené rozmarýny
Smíchejte hořčici s rybízovým rosolem a vše rozpusťte v hrnku na sporáku. Žebírka nakrájejte na jednotlivé kotletky, neodstraňujte tuk, který ochrání před připečením. Ponořte maso do směsi hořčice a rosolu, nechte marinovat přes noc.
Grilujte 4 - 5 minut po každé straně, přitom mažte marinádou.
Mezitím připravte omáčku - na másle zpěňte cibulku, vmíchejte víno a rozmarýn. Servírujte maso s restovanými bramborami a dušenou zeleninou, zalité omáčkou.
Poznámka: Marináda je výborná i s jinými druhy masa, ale i s houbami.
Podle Doc Donalda
1 polovina jehněčího hrudního koše
1/4 l sklenice rybízového rosolu
1/4 l sklenice Dijonské (francouzské hořčice)
1/4 l bílého vína
1/8 másla
1/2 hrnku nadrobno nasekané šalotky
2 lžíce drcené sušené rozmarýny
Smíchejte hořčici s rybízovým rosolem a vše rozpusťte v hrnku na sporáku. Žebírka nakrájejte na jednotlivé kotletky, neodstraňujte tuk, který ochrání před připečením. Ponořte maso do směsi hořčice a rosolu, nechte marinovat přes noc.
Grilujte 4 - 5 minut po každé straně, přitom mažte marinádou.
Mezitím připravte omáčku - na másle zpěňte cibulku, vmíchejte víno a rozmarýn. Servírujte maso s restovanými bramborami a dušenou zeleninou, zalité omáčkou.
Poznámka: Marináda je výborná i s jinými druhy masa, ale i s houbami.