Marinovaná jehněčí kýta

Marinovaná jehněčí kýta

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 16:04

Marinovaná skopová kýta
Classical Cuisine - Beethoven Club, Memphis, TN

Suroviny:
1 jehněčí kýta, aspoň 5 Lb (2,25 kg)
2 hrnky suchého bílého vína
2 citrony nakrájené na tenké plátky
1 lžíce rozmarýny
1 lžíce tymiánu
1 tyčka skořice

Smíchejte víno, citron a koření. Kýtu marinujte dva dny, přikryté a v lednici. 3x denně přeložte (obraťte, aby marináda rovnoměrně pronikla do masa.
Maso několikrát napíchněte, tohle je snad jediná vyjímka, jinak se do masa píchat nesmí.
Grilujte 1,5 hodiny na roštu, pod poklicí, při grilování tu a tam posypte hořící brikety nebo čím topíte, namočenými štěpinami dřeva jako pro uzení.
Zbylou marinádu přeceďte, a pak odpařte v rendlíku na polovinu objemu.
Hotové maso nakrájejte na plátky, při podávání pak polijte omáčkou z marinády.
Přílohy
images.jpg
images.jpg (58.13 KiB) Zobrazeno 3870 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x