Transylvánské skopové steaky s česnekem
"Honorable Hibachi", od Kathryn Popper
Asi 1 kg steaků ze zadního jehněčího, asi 1 cm silných, lehce naklepaných jako na řízky
2 lžíce soli
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sladké papriky
6 středně velkých cibulí, na plátky nakrájených
4 citrony, nakrájené na jemné plátky
Utřete česnek se solí, přidejte citronovou šťávu a papriku. Utvořte pastu a tu vetřete do jehněčího.
Do plastikové misky dejte vrstvu cibulových a citronových plátků, na to maso, znovu citron a cibuli.... Poslední vrstva ať je cibule a citron.
Dobře stiskněte a nechte přes noc v lednici marinovat. Hodinu před grilováním dejte do pokojové teploty zteplat.
Grilujte na roštu, 5 minut z každé strany, pokud vám nějaký citron či cibule na mase ulpí, nevadí.