Hawajská sůl černá, červená. Sůl himálajská růžová.
Napsal: 16 úno 2013, 12:23
Hawajská sůl red/black. Sůl himálajská růžová.
Přidáním červeného oxidu hlinitého http://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_hlinit%C3%BD do odpařením mořské
vody na slunci získané soli vzniká Hawajská sůl (Alaea) červená. Zlepšuje se tato sůl přidáním 80 minerálů a stopových prvků. Má příchuť oříšků.
Černá se získá pak přidáním aktivního uhlí, kurkumy a taro prášku. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kolok%C3%A1zie_jedl%C3%A1.
Sůl himálajská růžová, pochází z Pákistánu a malá část z Polska. Je jemnější chutí než obě nahoře stojící soli. Jedna se o sůl kamennou se stopami oxidu železiteho, který ji dává tuto typickou barvu.
Tyto soli předevšim havajské jsou velmi žádané špičkovými kuchaři. Používám je na steaky a na jiné minutky.
Přidáním červeného oxidu hlinitého http://cs.wikipedia.org/wiki/Oxid_hlinit%C3%BD do odpařením mořské
vody na slunci získané soli vzniká Hawajská sůl (Alaea) červená. Zlepšuje se tato sůl přidáním 80 minerálů a stopových prvků. Má příchuť oříšků.
Černá se získá pak přidáním aktivního uhlí, kurkumy a taro prášku. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kolok%C3%A1zie_jedl%C3%A1.
Sůl himálajská růžová, pochází z Pákistánu a malá část z Polska. Je jemnější chutí než obě nahoře stojící soli. Jedna se o sůl kamennou se stopami oxidu železiteho, který ji dává tuto typickou barvu.
Tyto soli předevšim havajské jsou velmi žádané špičkovými kuchaři. Používám je na steaky a na jiné minutky.