Suroviny:
4 cejni,
sůl,
granulovaný česnek,
hladká mouka,
špetka pálivé papriky
olej na smažení
Příprava:
Očištěné a vykuchané ryby pečlivě vymyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Položíme je na prkénko a na hřbetní partii příčně prokrájíme řezy vzdálenými od sebe 1 až 2 milimetry až k páteři, od konce břišní dutiny řezy vedeme přes celou rybu.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_021_594564.jpg)
Takto vypadá prokrájená ryba po rozevření zářezů:
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_022_594565.jpg)
Rybu pečlivě osolíme, očesnekujeme a opaprikujeme ze všech stran a sůl, česnek i papriku vetřeme i do zářezů.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_025_594568.jpg)
Ryby protáhneme hladkou moukou
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_028_594571.jpg)
a přebytečnou mouku z ryb oklepeme. Vložíme je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_029_594572.jpg)
a smažíme dozlatova.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/14096/14096-snimek_031_594574.jpg)
Jako přílohu jsem použil glazovanou mrkev s hráškem a bylo to super.
![hapa HP](./images/smilies/hapahapa.gif)