Steak z tuňáka se sojovou omáčkou, zázvorem a wasabi
Americas Test Kitchen
4 steaky z tuňáka, 1 1/2 " (3,5 cm) silné
2 lžíce extra virgin olivového oleje
sůl a pepř
Na pastu:
6 lžic sojové omáčky
4 lžičky limetkové šťávy
2 lžičky sezamového oleje
2 lžíce jemně pokrájeného naloženého zázvoru
2 zelené cibulky, jemně pokrájené
4 lžičky wasabi prášku
2 lžičky vody
Smíchejte vše krom wasabi a vody v misce. Z wasabi a vody umíchejte pastu, samozřejmě můžete použít hotovou wasabi pastu.
Steaky potřete olejem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 4-5 minut pro "syrové", 3-4 minuty po každé straně pro "středně propečené", až jsou stejnoměrně a dobře až do středu propečené. Ihned servírujte pokapané směsí sojové omáčky atd, s kopečkem wasabi pasty uprosted. Ale opatně, je to dynamit!.