Steak z halibuta s taragon-limetkovým máslem
Americas Test Kitchen
4 steaky z halibuta, bez kostí ale s kůží, 1 " (2,5 cm) silné
2 lžíce extra virgin olivového oleje
sůl a pepř
dílky citrónu k servírování
Na máslo:
4 lžíce nesoleného másla
1 lžíce usekaných čerstvých lístků taragonu
2 lžíce jemně pokrájené zelané cibulky (bílá i zelená část)
2 lžičky limetkové šťávy
1/8 lžičky soli
špetka pepře
Steaky potřete olejem, posolte a popepřete. Grilujte na středně silném ohni. 3-4 minuty po každé straně, až jsou stejnoměrně a dobře až do středu propečené. Ihned servírujte s dílky citrónu.
Měkké máslo utřete vidličkou do pěny, vmíchejte ostatní ingredience vytvarujte 3 - 3,5 cm silný váleček, ten zabalte do folie a dejte vychladit. Podávejte plátky na rybě.