Halibut s jablečnou a medovou krustou
Na krustu:
2 lžíce olivového oleje
1 malá šalotka, jemně usekaná
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
3 hrnky jablečného moštu
1 lžíce hnědého cukru
1/2 hrnku medu
Rozehřejte olej v kastrolku, osmahněte šalotku do měkka. Přidejte zázvor a vařte ještě minutu. Zvyšte teplotu naplno, přidejte jablečný mošt, cukr a med, nechte odpařit až je toho 1 hrnek.
Marináda:
1/2 hrnku olivového oleje
1 lžíce čerstvě a hrubě mletého pepře
2 stroužky česneku, rozmačkané
čerstvá majoránka, asi 1 lžíce
4 17 dkg (6-ounce) filé z halibuta
sůl
Všechno to smíchejte a marinujte v lednici 12 hodin. Vyndejte rybu z marinády, osolte. Grilujte nejdříve kůží dolů 3 - 4 minuty po každé straně, nebo jak udělané to máte rádi. Během poslední minuty mažte směsí "na kůrčičku". Až je to hotovo, namažte ještě jednou a naposled na talíři.