Suroviny:
4 pstruzi,
2 lžíce olivového oleje,
strouhaná citronová kůra,
mletý pepř,
sůl,
plátky citronu na dochucení
Příloha:
4 velké brambory uvařené ve slupce,
2 rajčata,
1 lžíce bylinkového másla,
2 lžíce olivového oleje,
1 lžička ústřicové omáčky,
sůl,
pepř
Popis přípravy:
Očištěné, omyté a osušené pstruhy na bocích nařízneme třemi až čtyřmi příčnými zářezy, následně je osolíme, opepříme a potřeme olejem. Zvolna je opečeme na mírně rozehřátém grilu dokřupava. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme, potřeme polovinou oleje a zprudka ugrilujeme ze všech stran dozlatova. Na hlubší pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, přidáme ugrilované brambory, rozšťoucháme je a dochutíme solí a pepřem. Omytá rajčata makrájíme nadrobno, smícháme se zbytkem oleje, ústřicovou omáčkou a dochutíme solí s pepřem. Ugrilované pstruhy položíme na nahřáté oválné talíře, posypeme je trochou citronové kůry, ozdobíme plátkem citronu a podáváme se šťouchanými brambory a rajčaty.