Mexický losos
Mánkův rybi restaurant
4 filety z lososa po cca 170 g
1 červená cibule
1 stroužek česneku
6 rajčat
3 lžíce másla
3 lžíce kečupu
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
2 lžíce tmavého cukru
1 lžíce medu
1 lžíce kayenského pepře
1 lžíce chilli
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce worchesterské omáčky
Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme najemno.
V hrnci zahřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme rajčata a povaříme asi 15 minut.
Přidáme zbytek ingrediencí a mírně povaříme dalších 20 minut.
Pak směs dohladka rozmixujeme a necháme vystydnout.
Část omáčky si odložíme na ozdobení hotového lososa.
Filety potřeme vystydlou omáčkou a necháme odstát alespoň 2 hodiny. Grilujeme z každé strany asi 6 minut, při grilování potíráme omáčkou.
http://manek.bloguje.cz/