Tak ze všeho nejdřív, co je to mesquite? Stále zelený strom z Chile, má ale korunu. Dřevo je extrémně tvrdé, používá se v podstatě jen jako palivo, plody vypadají jako jalovčinky. Grilovací lupínky, a to je to co vlastně potřebujeme jsou k mání ve Světě Grilů, http://www.svetgrilu.cz/shop/product/udici-lupinky-fire-spice-mesquite/
Příprava: 10 minut
Doba grilování: 7 minut
Ingredience
1/2 kila filetů z lososa, bez kostí ale s kůží
1/2 hrnku citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky černého pepře
1 lžička kopru
1/2 hrnku Mesquite lupínků
Příprava:
Namočte mesquite lupínky ve vodě (nebo vínu, pokud máte) na 1 hodinu.
Smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, pepř a kopr v misce. Přidejte lososa a rovnoměrně ze všech stran obalte. Nechte v chladničce po dobu 1 hodiny. Předehřejte gril s lupínky Mesquite v kouřové krabici, (nebo dejte do alobalu a nahoře prorazte dírky). Slijte marinádu z lososa a 2 minuty povařte. Dejte ryby na gril, kůží dolů a potírejte pravidelně zbývající marinádou. Grilujte 3-4 minuty po každé straně, kontrolujte jak se dělá. Hotový by se měl snadno dělit na lupínky. Pokud máte teploměr na maso, vnitřní teplota by měla být kolem 70°C.