Stránka 1 z 1

Grilovaný losos s pikantní kaparovou vinagrette

PříspěvekNapsal: 18 dub 2011, 22:05
od drobek
Využívám tady a teď souhlas Babi s tím, abych sem překopíroval její recepty. Protože tenhle mne zvlášť uchvátil, sem s ním: HP

Ingredience na 8 porcí:
125 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nahrubo posekaného čerstvého estragonu
1lžíce krystalového cukru
1 lžička dijonské hořčice, nebo jiné pikantní
2 lžíce posekaných kaparů
pepř
8 filetů z lososa, každý asi 175g, s kůží, bez šupin a bez kostí.
trochu oleje navíc

Postup:
Našlehat olej s citronovou šťávou. Přidat estragon, cukr, hořčici a kapary. Okořenit podle chuti.
Pomazat kůži lososa trochou oleje a položit na pomaštěný gril kůží dolů. Barbecue na středně vyhřátém, přikrytém grilu bez otáčení po 12–15min. Přendat na talíře a podávat vinagrette zvlášť.

P.S.
Recept odstraňuje otáčení ryby a je pro ty, co mají rádi křupavou kůži (kdo kůži nerad, může ji lehce sloupnout).
Kdo má otevřené barbecue jako Hibachi, může použít železného hrnce vzhůru nohama (pozor na materiál ze kterého jsou vyrobeny ucha hrnce), anebo "čepici" z dvojitého alobalu.
Lze připravit taktéž na přikryté pánvi.

Doporučená příloha: Nové ogrilované brambůrky trochu předvařené a salát.