Stránka 1 z 1

Grilované krevety s česnekem, citrónem a oreganem

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 16:25
od drobek
Grilované krevety s česnekovou, citrónovou a oreganovou pastou.
Americas Test Kitchen.

1 kg nevařených krevet (45 - 50 ks)
2 lžíce soli
2 lžíce extra virgin olivového oleje
dílky citrónu k podávání

Na pastu:
1 velký stroužek česneku utřený s 1 lžičkou soli
2 lžíce extra virgin olivového oleje
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžičky čersvých usekaných oreganových lístků

Vše smíchejte v misce.

Rozpusťte sůl ve 4 litrech vody, namočte krevety na 20 - 25 minut. Potom propláchněte čistou vodou.
Manikůrovými nůžkami otevřete zezadu krunýř a odstraňte cévku.
Dejte do misky s pastou a dobře protřepte, aby byly krevety pokryté.
Potom napíchejte na špízy, dvakrát skrz každou krevetu. Grilujte na středně silném ohni. s jedním otočením, až je krunýř růžový, 4-6 minut. Ihned servírujte s dílky citrónu.

Tohle je recept pro "fajnšmekry" a zábavě u stolu, protože krevety jsou servírovány s krunýřem a během loupání je spousta času k povídání.