Stránka 1 z 1

Krevety na jehle s limetkovým máslem

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 15:15
od drobek
Krevety na jehle s limetkovým máslem
Spiser

24-48 vyloupaných krevet, záleží na velikosti
150 g nesoleného másla
1/2 dl suchého bílého vína
šťáva z jedné limetky
strouhaná kůra z jedné limetky
1/2-1 lžička hnědého cukru
1 lžíce jemně nakrájené cibule
čtvrtky limetky
petrželka nebo koriandr

Rozmíchejte dobře máslo s vínem, limetkovou šťávou a kůrou, cukrem a cibulí. Krevety napíchejte na špejle, potřete je limetkovým máslem a nechte stát v chladničce 1 hodinu. Grilujte je po každé straně 1 minutu, dejte je na nahřáté talíře spolu se zbytkem limetkového másla a ozdobte čtvrtkami limetky a petrželkou/koriandrem.