Firecracker Salmon
Derrick Riches
4 porce lososa, steak nebo filé, jak libo
1/4 hrnku oleje z podzemnice olejné (buráků, no)
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce basamicového octa
2 lžíce jemně nakrájené zelené cibulky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky drcených chilli papriček
1 stroužek česneku, rozdrcený
3/4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky sezamového oleje
sůl a pepř dle chuti
Vše krom lososa smíchejte. Lososa dejte do plastikového sáčku, zalijte marinádou a marinujte v lednici 1 - 2 hodiny.
Pak rybu vyndejte a dejte na gril. Ještě potřete zbylou marinádou a grilujte až se maso odděluje na plátky, asi 4 - 5 minut po každé straně.