Lososové stejky s omáčkou z červené řepy
Napsal: 19 srp 2010, 18:38
Lososové stejky s omáčkou z červené řepy
www.weber.com
2 lžíce oleje
2 šalotky jemně nasekané
1 hrnek kuřecího vývaru
1 bobkový list
1/2 lžička usekaného čerstvého tymiánu
1 hrnek červeného vína
2 malé červené řepy, očištěné a nakrájené na kostičky
1 lžíce vody
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce nasekané pažitky
Sůl a pepř
4 stejky z lososa, asi 2,5 cm silné, 20 dkg (8 oz) každý
Olivový sprej na postříkání steaků
V kastrolku rozpalte olej, přidejte šalotku a lehce osmahněte, až změkne. Přidejte kuřecí vývar, bobkový list a tymián, přiveďte do varu. Přidejte víno a vařte, až to zhoustne a ubyde, mělo by toho být asi 1 hrnek. Sceďte, vraťte do kastrolku, přidejte řepu a vařte až změkne. V hrnku smíchejte škrob s vodou a přidejte to do vařící se omáčky, nechte zhoustnout. Vmíchejte pažitku a podle chuti dosolte a dopepřete. Lososí stejky posolte a popepřete, postříkněte olejovým sprejem a grilujte 8 - 10 minut, až jsou hotové a páteř lze snadno vyndat.
Vyndejte z ryb kolik jen kostí můžete, na talíř dejte omáčku a na ni položte steaky.
www.weber.com
2 lžíce oleje
2 šalotky jemně nasekané
1 hrnek kuřecího vývaru
1 bobkový list
1/2 lžička usekaného čerstvého tymiánu
1 hrnek červeného vína
2 malé červené řepy, očištěné a nakrájené na kostičky
1 lžíce vody
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžíce nasekané pažitky
Sůl a pepř
4 stejky z lososa, asi 2,5 cm silné, 20 dkg (8 oz) každý
Olivový sprej na postříkání steaků
V kastrolku rozpalte olej, přidejte šalotku a lehce osmahněte, až změkne. Přidejte kuřecí vývar, bobkový list a tymián, přiveďte do varu. Přidejte víno a vařte, až to zhoustne a ubyde, mělo by toho být asi 1 hrnek. Sceďte, vraťte do kastrolku, přidejte řepu a vařte až změkne. V hrnku smíchejte škrob s vodou a přidejte to do vařící se omáčky, nechte zhoustnout. Vmíchejte pažitku a podle chuti dosolte a dopepřete. Lososí stejky posolte a popepřete, postříkněte olejovým sprejem a grilujte 8 - 10 minut, až jsou hotové a páteř lze snadno vyndat.
Vyndejte z ryb kolik jen kostí můžete, na talíř dejte omáčku a na ni položte steaky.