Ryba grilovaná po australsku
Napsal: 19 srp 2010, 18:58
Ryba grilovaná po australsku
Australian Grilled Fish, od Jo Anne Merrill
4 steaky z ryby, asi 2,5 cm silné. Rybí filé se krájí z ryby po délce, rybí steak je ukrojený napříč, tedy jaksi "průřez rybou".
1/4 hrnku šťávy z limetek (lime juice)
1 lžíce oleje
1 lžička Dijonské (Francouzské) hořčice
2 lžičky česrtvého zázvoru, ustrouhaného
1/4 lžičky cayanského pepře
pepř
V misce smíchejte vše krom ryby, pochopitelně, ve směsi pak rybu marinujte 45 - 60 minut, občas obraťte.
Rybu grilujte na omašťěném roštu, za potírání zbytkem marinády, 4 - 5 minut po každé straně.
Pokud máte takovou tu "drátěnou dvojitou tenisovou raketu" na grilování ryb, tak teď je ta pravá chvíle jí použít. Moc vám to zjednoduší život.
Australian Grilled Fish, od Jo Anne Merrill
4 steaky z ryby, asi 2,5 cm silné. Rybí filé se krájí z ryby po délce, rybí steak je ukrojený napříč, tedy jaksi "průřez rybou".
1/4 hrnku šťávy z limetek (lime juice)
1 lžíce oleje
1 lžička Dijonské (Francouzské) hořčice
2 lžičky česrtvého zázvoru, ustrouhaného
1/4 lžičky cayanského pepře
pepř
V misce smíchejte vše krom ryby, pochopitelně, ve směsi pak rybu marinujte 45 - 60 minut, občas obraťte.
Rybu grilujte na omašťěném roštu, za potírání zbytkem marinády, 4 - 5 minut po každé straně.
Pokud máte takovou tu "drátěnou dvojitou tenisovou raketu" na grilování ryb, tak teď je ta pravá chvíle jí použít. Moc vám to zjednoduší život.