Stránka 1 z 1

Ryba grilovaná po australsku

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 18:58
od drobek
Ryba grilovaná po australsku
Australian Grilled Fish, od Jo Anne Merrill

4 steaky z ryby, asi 2,5 cm silné. Rybí filé se krájí z ryby po délce, rybí steak je ukrojený napříč, tedy jaksi "průřez rybou".
1/4 hrnku šťávy z limetek (lime juice)
1 lžíce oleje
1 lžička Dijonské (Francouzské) hořčice
2 lžičky česrtvého zázvoru, ustrouhaného
1/4 lžičky cayanského pepře
pepř

V misce smíchejte vše krom ryby, pochopitelně, ve směsi pak rybu marinujte 45 - 60 minut, občas obraťte.
Rybu grilujte na omašťěném roštu, za potírání zbytkem marinády, 4 - 5 minut po každé straně.
Pokud máte takovou tu "drátěnou dvojitou tenisovou raketu" na grilování ryb, tak teď je ta pravá chvíle jí použít. Moc vám to zjednoduší život.