Prawns po australsku (Obří shrimps, krevety).
1 kg King Prawns (obřích shrimps čili krevet)
5 lžic asijského (tmavého) sezamového oleje
3 lžíce rýžového vína, saké, nebo sherry
3 lžíce sojové omáčky
1 1/2 lžíce medu
1 1/2 lžíce sezamového semínka
1/2 lžičky čínského koření
2 rozdrcené stroužky česneku
2 půl centimetru silné plátky čerstvého zázvoru
Krevety nebo King Prawns pečlivě umyjte, osušte. Smíchejte 3 lžíce oleje a vše ostatní, včetně shrimps a marinujte v lednici, minimálně 30 - 60 minut. Vyndejte z marinády, pokropte zbylým olejem. Z marinády vyndejte tuhé součásti, nalijte do kastrůlku a vařte do sirupové hustoty, asi tři minuty. Shrimps grilujte na hodně rozpáleném grilu, který jste nejdříve pomazali olejem. Obracejte a pečte dokud nejsou hnědé zvenčí a růžové uvnitř, přitom je potírejte sirupem co jste právě uvařili. Bude to trvat asi 2 minuty.
Na talíři ozdobte pažitkou, servírujte horké.