Biftek z kapřího masa
![Příspěvek Příspěvek](./styles/proFormell/imageset/icon_post_target.gif)
Tento recept vymyslel pan Petr Stupka pro akci "Ryba domácí", s jejíž propagací jezdil po vlastech českých a vařil recepty z kapra pro širokou veřejnost. Recept jsem vyzkoušel a můžu říct, že nemá chybu.
Ingredience:
800 g kapřích filetů s kůží,
120 g prorostlé slaniny,
provensálské bylinky,
drcený kmín,
směs pepřů,
sůl
olej nebo sádlo na smažení,
alobal
Popis přípravy:
Z filetu nakrájíme napříč proužky široké tak, jak vysoký biftek chceme mít, stačí šířka asi 1,5 centimetru. Na jeden biftek budeme potřebovat asi 4 až 6 proužků podle velikosti filetu, ze kterého kapří biftek připravujeme.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_102_442905.jpg)
Rybí maso okořeníme solí, pepřem, kmínem a provensálskými bylinkami a necháme 20 minut odležet. Odleželé proužky kapřího masa začneme stáčet kůží dovnitř kolem sebe do tvaru kotouče.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_113_442916.jpg)
Ze slaniny nakrájíme 16 proužků vysokých jako náš kapří biftek a obtočíme je kolem kapřího masa.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_119_442922.jpg)
Z alobalu si složíme pevný pásek vysoký stejně jako výška kapřího bifteku a obtočíme jej kolem dokola. Konce pásku z alobalu stočíme tak, aby nám udržel tvar bifteku při následném smažení.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_127_442930.jpg)
Na pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a biftek na něm osmažíme po obou stranách, asi 4 minuty z každé. Smažíme na jedno otočení, na obrácení použijeme širší obracečku.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_130_442933.jpg)
Masové proužky se po osmažení spečou a tak na talíři udrží tvar i po odstranění alobalu, přesto alobalový proužek raději odstraňte až po přemístění na talíř. Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory a koprovou majonézou.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_132_442935.jpg)
![hapa HP](./images/smilies/hapahapa.gif)
Ingredience:
800 g kapřích filetů s kůží,
120 g prorostlé slaniny,
provensálské bylinky,
drcený kmín,
směs pepřů,
sůl
olej nebo sádlo na smažení,
alobal
Popis přípravy:
Z filetu nakrájíme napříč proužky široké tak, jak vysoký biftek chceme mít, stačí šířka asi 1,5 centimetru. Na jeden biftek budeme potřebovat asi 4 až 6 proužků podle velikosti filetu, ze kterého kapří biftek připravujeme.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_102_442905.jpg)
Rybí maso okořeníme solí, pepřem, kmínem a provensálskými bylinkami a necháme 20 minut odležet. Odleželé proužky kapřího masa začneme stáčet kůží dovnitř kolem sebe do tvaru kotouče.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_113_442916.jpg)
Ze slaniny nakrájíme 16 proužků vysokých jako náš kapří biftek a obtočíme je kolem kapřího masa.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_119_442922.jpg)
Z alobalu si složíme pevný pásek vysoký stejně jako výška kapřího bifteku a obtočíme jej kolem dokola. Konce pásku z alobalu stočíme tak, aby nám udržel tvar bifteku při následném smažení.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_127_442930.jpg)
Na pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a biftek na něm osmažíme po obou stranách, asi 4 minuty z každé. Smažíme na jedno otočení, na obrácení použijeme širší obracečku.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_130_442933.jpg)
Masové proužky se po osmažení spečou a tak na talíři udrží tvar i po odstranění alobalu, přesto alobalový proužek raději odstraňte až po přemístění na talíř. Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory a koprovou majonézou.
![Obrázek](http://album.fotoonline.cz/storage/fld/12262/12262-BiftekSKapra_132_442935.jpg)
![hapa HP](./images/smilies/hapahapa.gif)