Ingredience:
800 g kapřích filetů bez kostí,
50 g másla,
sůl
Marináda:
2 lžíce slunečnicového oleje,
3 lžíce octa balsamiko,
1 lžíce sušené zeleninové směsi rozmixované na prášek (kořenová zelenina, různé zelené natě, cibule, česnek),
1 lžíce citronové šťávy,
špetka mletého pepře
Majonéza:
100 g majonézy,
½ lžičky citronové šťávy,
2 jablka,
špetka mletého pepře,
špetka mleté skořice,
špetka mletého nového koření,
špetka pálivé papriky,
cukr,
sůl
Na ozdobu:
4 měsíčky citronu,
sekaná petrželka
Popis přípravy:
Smícháme suroviny na marinádu,

vložíme do ní osolené porce ryby a necháme asi 2 hodiny marinovat.

Poté rybu vyjmeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem a pomalu grilujeme na středně rozehřátém grilu. Během grilování rybu střídavě potíráme marinádou a zbytkem másla.

Jablečná majonéza:
Oloupaná jablka nastrouháme do rendlíku, podlijeme trochou vody, podle chuti dosladíme, mírně osolíme špetkou soli, přidáme citronovou šťávu, špetku papriky, pepře, mleté skořice a mletého nového koření. Jablka rozdusíme na pyré, přemístíme je do misky a necháme vychladnout. Do vychladlého jablečného pyré vmícháme majonézu

a přelijeme jí rybu na talíři. Ozdobíme měsíčkem citronu a podáváme s vařenými brambory posypanými zelenou petrželkou.


Bohužel jsem petrželku doma neměl, takže ji na fotce zbytečně nehledejte!
