Suroviny:
4 cejni,
sůl,
granulovaný česnek,
hladká mouka,
špetka pálivé papriky
olej na smažení
Příprava:
Očištěné a vykuchané ryby pečlivě vymyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Položíme je na prkénko a na hřbetní partii příčně prokrájíme řezy vzdálenými od sebe 1 až 2 milimetry až k páteři, od konce břišní dutiny řezy vedeme přes celou rybu.

Takto vypadá prokrájená ryba po rozevření zářezů:

Rybu pečlivě osolíme, očesnekujeme a opaprikujeme ze všech stran a sůl, česnek i papriku vetřeme i do zářezů.

Ryby protáhneme hladkou moukou

a přebytečnou mouku z ryb oklepeme. Vložíme je do vyšší vrstvy rozpáleného oleje

a smažíme dozlatova.

Jako přílohu jsem použil glazovanou mrkev s hráškem a bylo to super.
