Grilovaný mečoun

Grilovaný mečoun s vínovou omáčkou
2 steaky s mečouna ca.500g
pepř
sůl
Marináda:
olivový olej
česnek
čerstvý thymian a salvěj
oregano
zakápnout šťávou z citronu
Zálivka na hotový steak
filetovany citron nebo limetka bez kůry
kapary
200ml bílého vína
studené máslo
sůl
pepř z mlinku
Steaky vložíme na 2 hodiny do marinády. Zálivku připravíme z redukovaného vína (povařit až se nám o polovinu zredukuje.) Přidáme filetovany citron a kapary vše dle potřeby, do hotové omáčky vmícháme kousek másla, nejlépe přímo z lednice. Osolíme a opepříme.
Steak grilujeme na prudkém ohni a to dle tloušťky, ca. 4-5 min pro stranu. Nakonec osolíme opepříme a zalejeme námi připravenou zálivkou.
Ideální jídlo pro letní večery.
2 steaky s mečouna ca.500g
pepř
sůl
Marináda:
olivový olej
česnek
čerstvý thymian a salvěj
oregano
zakápnout šťávou z citronu
Zálivka na hotový steak
filetovany citron nebo limetka bez kůry
kapary
200ml bílého vína
studené máslo
sůl
pepř z mlinku
Steaky vložíme na 2 hodiny do marinády. Zálivku připravíme z redukovaného vína (povařit až se nám o polovinu zredukuje.) Přidáme filetovany citron a kapary vše dle potřeby, do hotové omáčky vmícháme kousek másla, nejlépe přímo z lednice. Osolíme a opepříme.
Steak grilujeme na prudkém ohni a to dle tloušťky, ca. 4-5 min pro stranu. Nakonec osolíme opepříme a zalejeme námi připravenou zálivkou.
Ideální jídlo pro letní večery.