Stránka 1 z 2

Sleď na roštu

PříspěvekNapsal: 04 lis 2013, 21:23
od Mánek
Recept pochází z kuchařky M. J. Sandtnerové.

Rozpočet pro 5 osob:
1 kg čerstvých sleďů,
sůl,
1 citron,
6 lžic olivového oleje,
5 dkg másla

Příprava:
Čerstvé sledě řádně vyčistíme, oškrábeme, vypereme a osolíme. Nato je dáme na 1 hodinu máčeti do citronové vody. Odleželé ryby osušíme, pak je potřeme olejem, dáme na rošt na otevřený plamen a zvolna pečeme. Při pečení ryby obracíme a potíráme občas olejem. Opečené ryby s roštu dáme na hlubší ocelovou (černou) pánev. v troubě je dopečeme potírajíce olejem nebo rozškvařeným máslem. Pečené sledě dáme na mísu k jedné straně, na druhý konec mísy upravíme
smažené bramborové lupínky a podáváme k nim zvlášť v omáčníku holandskou omáčku. Upečené sledě podáváme též jen máslem polité s vařenými brambory nebo bramborovým salátem.

HP

Re: Sleď na roštu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 09:25
od drobek
Nojo otevřený plamen. :o Kde ho vzít teď na podzim? Ale jednou bude, teď mažem do Spořitelny poptat se na půjčku na chatičku na zahrádku a na jaře vybudujeme letní sídlo. aaa

Re: Sleď na roštu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 10:08
od Brutzel-Svejk
banan; Urcite prijedu na navstevu, ale pockam az to bude hotove.

Re: Sleď na roštu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 10:54
od drobek
Slibuješ? ccc

Re: Sleď na roštu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 13:09
od Mirďa
Hele že by se při otevírání zahrádky s chatičkou konalo slavnostní přestříhavání pásky? To by byla fajn sešlost u Drobka.... :AD