Stránka 1 z 2

Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

PříspěvekNapsal: 15 lis 2015, 07:19
od Mánek
Suroviny:
4 porce mečouna po 200 gramech,
1/2 chemicky neošetřené limetky,
3 lžíce olivového oleje,
2 feferonky,
3 svazky jarní lahůdkové cibulky,
100 g bylinkového másla,
sůl

Popis přípravy:
Rybu omyjeme a osušíme. Ostrouháme kůru z poloviny limetky a vymačkáme šťávu. Obojí smícháme s olejem. Přidáme jednu očiště­nou, omytou a na drobné kostičky pokrájenou feferonku. Rybu pokapeme marinádou a přikryté necháme 30 minut marinovat. Rozehřejeme gril na střední teplotu. Lahůdkové cibulky očistíme a omyjeme, zelenou část cibulek pokrájíme na tenká kolečka. Porce ryby a bílé cibulky grilujeme po každé straně 5 - 6 min. Přitom je potřeme trochou bylin­kového másla a osolíme. Rozdělíme na talíře, obložíme zbylým bylinko­vým máslem, posypeme pokrájenou cibulovou natí a na kolečka nakrájenou feferonkou.

HP

Re: Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

PříspěvekNapsal: 15 lis 2015, 11:08
od drobek
Mečoun je výborná a velice chutná rybka, jednou jsem ji ochutnal. Bohužel opravdu jen jednou a tenkrát jsi mi napsal k receptu jak je v Česku drahá.
Teď mám tutéž připomínku já a k tomu otázku, kdes ho sehnal? Kaufland to nemá a do Makra tůze daleko ddd

Re: Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

PříspěvekNapsal: 15 lis 2015, 13:32
od Mánek
No pro nás, co nejsme v Praze, asi jenom to Makro... BB

Re: Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

PříspěvekNapsal: 15 lis 2015, 14:38
od drobek
Ani mečoun mně nedonutí odstěhovat se tam. ???

Re: Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem

PříspěvekNapsal: 16 lis 2015, 18:44
od Mánek
Naprosto souhlasím! bbb aaa ccc