Losos na mexický způsob
Napsal: 23 srp 2010, 19:19
Losos na mexický způsob
Manek
4 filety z lososa po cca 170 g,
1 červená cibule,
1 stroužek česneku,
6 rajčat,
3 lžíce másla,
3 lžíce kečupu,
2 polévkové lžíce dijonské hořčice,
2 lžíce tmavého cukru,
1 lžíce medu,
1 lžíce cayenského pepře,
1 lžíce chilli,
1 lžíce mleté sladké papriky,
1 lžíce worcesterské omáčky.
Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na jemno. V hrnci zahřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme rajčata a povaříme asi 15 minut. Přidáme zbytek přísad a mírně vaříme dalších 20 minut. Pak směs dohladka rozmixujeme a necháme vystydnout.
Část omáčky si odložíme na ozdobení hotového lososa. Filety potřeme vystydlou omáčkou a necháme odstát alespoň 2 hodiny. Grilujeme z každé strany asi 6 minut, při grilování potíráme omáčkou.
(z katalogu Campigaz 2005)
Manek
4 filety z lososa po cca 170 g,
1 červená cibule,
1 stroužek česneku,
6 rajčat,
3 lžíce másla,
3 lžíce kečupu,
2 polévkové lžíce dijonské hořčice,
2 lžíce tmavého cukru,
1 lžíce medu,
1 lžíce cayenského pepře,
1 lžíce chilli,
1 lžíce mleté sladké papriky,
1 lžíce worcesterské omáčky.
Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na jemno. V hrnci zahřejeme máslo, lehce na něm osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme rajčata a povaříme asi 15 minut. Přidáme zbytek přísad a mírně vaříme dalších 20 minut. Pak směs dohladka rozmixujeme a necháme vystydnout.
Část omáčky si odložíme na ozdobení hotového lososa. Filety potřeme vystydlou omáčkou a necháme odstát alespoň 2 hodiny. Grilujeme z každé strany asi 6 minut, při grilování potíráme omáčkou.
(z katalogu Campigaz 2005)