Grilované rybí karbanátky s bramborovo-cuketovým pyré
Napsal: 06 lis 2010, 07:44
Suroviny:
600 g mletého rybího masa bez kostí a kůže,
4 krajíčky toustového chleba bez kůrky,
4 lžíce mléka,
1 nadrobno nakrájená cibule,
1 najemno nastrouhaný stroužek česneku,
2 lžíce jemně usekané petrželky,
4 lžíce olivového oleje,
1 lžička mletého kmínu,
pepř,
sůl
Pyré:
400 g cukety,
400 g brambor,
1 lžíce másla
petrželka na ozdobu
Příprava:
Krajíčky toustového chleba namočíme v mléce a vymačkáme. Do mísy vložíme pomleté rybí maso, vymačkaný toustový chléb, cibuli, česnek, usekanou petrželku, olivový olej, pepř, sůl a kmín. Vše řádně vidličkou propracujeme a z masy vytvarujeme 8 koulí, které zploštíme do tvaru karbanátků. Oloupané brambory a cukety nakrájíme na stejnoměrné kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu dobře slijeme, přidáme lžíci másla a ponorným mixérem nebo mačkadlem na brambory rozetřeme na jemné pyré, které případně ještě dochutíme solí. Nahřejeme grilovací pánev nebo gril a rybí karbanátky nasucho grilujeme z každé strany 4 až 5 minut. Na teplý talíř rozetřeme cuketové pyré, na ně položíme grilované rybí karbanátky a ozdobíme zelenou petrželkou.