Stránka 1 z 1

Grilovaný tuňák

PříspěvekNapsal: 09 lis 2010, 22:27
od drobek
Tohle je zcela základní recept na grilovanou rybičku, a nemusí to být zrovna tuňák. Z halibuta i mečouna jsou taky náramné steaky a vlastně to může být i z jiných ryb. Takže si sežeňte:

4 steaky z tuňáka, 2 - 2,5 cm silné,
2 lžíce extra virgin olivového oleje,
sůl a pepř.

Když jsem to dělal naposled, vylepšil jsem to ještě nastrouhaným zázvorem, smíchaným s olejem. Další možnost je česnek, bylinky skoro jakékoli zrovna máte, citrónová šťáva...
Steaky potřete olejem, posolte a popepřete.

Grilujte na středně silném ohni. 2-3 minuty pro "středně propečené", 3-4 minuty po každé straně pro "zcela propečené, tj. = tuhé", na okraji je vidět, jak se u tuňáka růžová barva mění v bílou. Nepřežeňte pečení, střed má být růžový, jen teplý. Ihned servírujte s dílky citrónu.

K tomu musím poznamenat, že je to stejně dobré udělané na skoro suché pánvi.