Stránka 1 z 1

Platýs z pánve

PříspěvekNapsal: 18 lis 2010, 11:05
od Brutzel-Svejk
Platýs z pánve

platýs
lístky rozdrceného sušeného estragonu
sladká paprika
ostrá paprika
sůl
kdo má rád trochu pepře
4 Pl přepuštěného másla

Rybu očistíme a omyjeme studenou vodou (dobře osušíme), okořeníme a dáme na pánev smažit. Pozor při obrácení se kůže ráda trhá. Podebíráme širokou lopatkou.

platys.jpg
platys.jpg (59.56 KiB) Zobrazeno 2939 krát


Příloha:
Smažené brambůrky a míchaný salát dle chutí

0,5 kg brambor
špek, kostičky
cibule
1 Pl přepuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme schládnout, oloupáme a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme špek, cibuli, přidáme brambory a osmažíme do zlatova.
platys1.jpg
platys1.jpg (70.54 KiB) Zobrazeno 2939 krát

Re: Platýs z pánve

PříspěvekNapsal: 18 lis 2010, 11:09
od Mánek
Myslím, že jsem dostal chuť na rybičku. Jdu si sáhnout do mrazáku... :)