Stránka 1 z 1

Grilovaná makrela

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 21:46
od drobek
Grilovaná makrela
Mánkův rybi restaurant

4 celé makrely
česnek
sůl
pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
olej.

Vykuchané a řádně vymyté makrely potřeme česnekem a okořeníme směsí soli, pepře, obou paprik a necháme hodinu odležet.
Mezitím si připravíme gril, jehož mřížku potřeme olejem, aby se ryby nepřichytily.
Ryby potřeme olejem z obou stran a položíme na rošt.
Rožníme za stálého obracení a potírání, dokud se maso nezačíná oddělovat od kostí.

http://manek.bloguje.cz/

Re: Grilovaná makrela

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012, 13:54
od parles
Mánku, zdravím tebe i všechny rybožrouty a musím moc a moc pochválit tento recept! Podařio se mi koupit zmraženou, nekuchanou makrelu o váze 0,5 kg a udělal jsem ji přesně podle tebe. Jen jsem jí ugriloval na grilovací pánvi a proto taky jsem jí po okořenění zakapal olivovým olejem a nechal hodinku odležet. Je to taky úplně něco jiného, když prodavač sáhne do mražáku do pytle a vyndá krásně jednotlivě zmrazené nekuchané velké ryby, než kupovat ty chudinky vymáčené a zatavené v igelitu. HP

Re: Grilovaná makrela

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012, 13:58
od parles
Teď jsem si všimnul, že Mánkův recept sem vlastně pověsil Drobek, tak i tobě děkuji, Drobku!

Re: Grilovaná makrela

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012, 14:25
od Mánek
Přesně tak, ty kuchané byly už nejmíň dvakrát rozmražené a je to na nich poznat...