Kapr z pánve po Novohradsku
Napsal: 08 pro 2010, 14:47
1 kapr
hrubá mouka
česnek
sladká paprika mletá
pálivá paprika mletá
tuk
sůl
Očištěného kapříka nakrájet na podkovy asi 2 cm silné. Podkovy potřít ze všech stran česnekem, utřeným se solí.
Mouku smíchat se sladkou i pálivou paprikou, porce ryby ve směsi obalit a upéct na tuku na pánvi.
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo chléb a salát z čerstvé zeleniny.
Záměrně neuvádim množství surovin, to si každý udělá podle svého. Rovněž tak tuk. Já například preferuji sádlo.
A hrubá mouka je tam proto, že se na rybu nalepí pěkně jen v jedné tenké vrstvě.
hrubá mouka
česnek
sladká paprika mletá
pálivá paprika mletá
tuk
sůl
Očištěného kapříka nakrájet na podkovy asi 2 cm silné. Podkovy potřít ze všech stran česnekem, utřeným se solí.
Mouku smíchat se sladkou i pálivou paprikou, porce ryby ve směsi obalit a upéct na tuku na pánvi.
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo chléb a salát z čerstvé zeleniny.
Záměrně neuvádim množství surovin, to si každý udělá podle svého. Rovněž tak tuk. Já například preferuji sádlo.
A hrubá mouka je tam proto, že se na rybu nalepí pěkně jen v jedné tenké vrstvě.