Stránka 1 z 1

Kapr z pánve po Novohradsku

PříspěvekNapsal: 08 pro 2010, 14:47
od parles
1 kapr
hrubá mouka
česnek
sladká paprika mletá
pálivá paprika mletá
tuk
sůl
Očištěného kapříka nakrájet na podkovy asi 2 cm silné. Podkovy potřít ze všech stran česnekem, utřeným se solí.
Mouku smíchat se sladkou i pálivou paprikou, porce ryby ve směsi obalit a upéct na tuku na pánvi.
Jako příloha se hodí vařené brambory, nebo chléb a salát z čerstvé zeleniny.
Záměrně neuvádim množství surovin, to si každý udělá podle svého. Rovněž tak tuk. Já například preferuji sádlo.
A hrubá mouka je tam proto, že se na rybu nalepí pěkně jen v jedné tenké vrstvě.

Re: Kapr z pánve po Novohradsku

PříspěvekNapsal: 08 pro 2010, 19:56
od babi
parles, Tvuj recept nejspis lze aplikovat na jakoukoliv mene delikatni rybu jako je sumecek atd. Trochu uzene papriky by bylo take fain a ja verim v pridani spetky prasku do peciva do mouky, ten udela obal krupavejsi ;)

Re: Kapr z pánve po Novohradsku

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010, 08:05
od parles
babi, určitě to půjde použít na různé rybky. Ta uzená paprika taky stojí za vyzkoušení, ale použití prdopeče je pro mne úplná novinka, to musím vyzkoušet!