Re: Bradley - automatická a poloautomatická udírna
Napsal: 30 led 2013, 13:21
Díky za odpověď. S radostí si počkám na případné zkušenosti ostatních. Režim mé udírny bude asi takový že předpokládám uzení když tam maximálně 4 x za zimu. Jednak nejsem především v zimním období častěji doma, ale hlavně kvůli tomu že není ekonomické udit jenom nějaký ten kousek masa. Taky to vyžaduje i časově dost náročnou přípravu předem. Takže když takto zpracuju nějakých 5 až 7 kg masa a vyudím, tak to je kupa kterou budeme jíst měsíc. A jíst pořád uzené taky nejde Něco se samozřejmě rozdá, ale přeci jen je to jiný režim než u grilu, kdy si na rošt hodím operativně vždy to na co mám chuť a v množství na které mám chuť. Na "grilovací režim" přejdu někdy kolem velikonoc - to zase zaparkuju udírnu, pokud nebude nějaká speciální příležitost s větší konzumací.
Takže mi vychází že budu čistit jenom části které jsou přímo "zasaženy" odkapávajícím tukem. To jest rošty, deflegmátor a odkapávací miska. To v pohodě řeší myčka nádobí. Větší generální čištění nastane až před zaparkováním na léto. Tedy pokud mi někdo neporadí něco jiného nebo to nebude nějak příliš "alternativně vonět".
Takže mi vychází že budu čistit jenom části které jsou přímo "zasaženy" odkapávajícím tukem. To jest rošty, deflegmátor a odkapávací miska. To v pohodě řeší myčka nádobí. Větší generální čištění nastane až před zaparkováním na léto. Tedy pokud mi někdo neporadí něco jiného nebo to nebude nějak příliš "alternativně vonět".