1000 g mletého masa,
4 velké cibule,
1 lžíce drobně usekané zelené petrželky,
1 lžíce hnědého cukru,
1 lžíce ostrého kečupu,
1 lžička sójové omáčky,
1 lžička worchesteru,
sůl,
strouhanka na zahuštění,
200 g plátků anglické slaniny,
1 ks B B Q omáčky
Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 200°C. Oloupeme cibule, rozpůlíme a rozebereme největší slupky.
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do mísy, přidáme maso, petrželku, cukr, kečup, sójovou omáčku a worchester, dochutíme solí, dobře propracujeme a případně zahustíme strouhankou. Z masa vytvarujeme koule, které obalíme dvěma cibulovými slupkami.
Koule obalíme plátky slaniny, položíme na plech a dáme péct na 40 minut.
Po této době opečené maso vyndáme z trouby, namočíme je do B B Q omáčky a dáme zpět do trouby, kde je pečeme ještě dalších 5 minut.
Recept a foto převzaty od: http://boredomtherapy.com/barbecue-baco ... /?shr=true
