od drobek » 19 pro 2019, 09:56
Kolik kuchařek tolik jedině správných receptů. A, protože mužští jsou vychovaní maminčinou kuchyní, i já, byť už dávno nejsem dítě a maminka na mně kouká shůry, dělám ten její.
Ano, přijde do něj salám, přijde tam i nakyslé jablko, nikdy zakysaná smetana, a majonéza s co nejméně chutí. Tenkrát kdysi dávno se majonéza prodávala na váhu, čistá majonéza bez příchutí a přídavků a maminka salát dochutila citronem, pokud ho sehnala, jinak octem. Samozřejmě cibule, v Americku jsem se naučil a cibule i jiné než žluté, takže pokud se jídlo tepelně upravuje bílou, pokud se neupravuje tak červená. Obě mají cibulovou chuť, ale nejsou tak čpavé jako naše normální čili žlutá cibule.
Musel být udělán několik dní předem, aby se proležel a protože jsme tenkrát neměli ledničku byl salát na balkoně a já ho chodil stále ochutnávat.
Pokud se masa týče tak kapra ne, množství kostí mne odrazuje, i když vím jak si s nimi poradit. To se filet nařeže na 3 mm proužky, až ke kůži, ale ne skrz, ta kůže to podrží pohromadě. A až se obalí, udělá to zas jeden kus, jen ty kostičky jsou pokrájené a můžou se sníst. Jenže, co je to platné, mně to kapří maso nechutná, sním ho, ale nemám ho rád, připadá mi jako bláto. Takže krůtí, kuřecí či vepřové řízky a protože to má být smažené do lososa se nepustím, ten je stejně nejlepší dělaný přírodně.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)