Ze sešitu ručně psaných receptů mé bábinky, pocházejících z období kolem roku 1920 - 1922.
Suroviny:
140 g moučkového cukru,
550 g hladké mouky,
250 g másla,
2 žloutky,
1 vejce
pikantní marmeláda na slepení
Postup přípravy:
Mouku a cukr prosejeme do mísy, přidáme žloutky a přikrájíme změklé máslo. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice. Ztuhlé těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vypícháme kolečka. Přeložíme je na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova. Upečená kolečka necháme vychladnout, potom jich polovinu potřeme pikantní marmeládou a slepíme se zbývající polovinou prázdných koleček.
TIP: Slepená kolečka nahoře ozdobíme citronovou polevou a přilepíme na ně mandli, lískový oříšek nebo půlku ořechového jádra.