Vanilkové rohlíčky
28dkg hl.mouky
21dkg másla nebo hery
7dkg ml.cukru
10dkg ml.ořechů
1pl rumu
1 vejce
Mletý cukr smíchaný s vanilkovým na obalování.
Postup jako u Mánkovych rohlíčků.
Hladkou mouku prosejeme do mísy, nadrobíme změklé máslo, přidáme moučkový cukr a pomleté ořechy. Vypracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme kratce ztuhnout v lednici. Ze ztuhlého těsta na pomoučeném vále po částech vyválíme 3 centimetry silné válečky, které nakrájíme na 5 milimetrů široké plátky. Plátky rozválíme na válečky, z nichž tvarujeme rohlíčky. Přeložíme je na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Ještě horké je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Dají se udělat i strojkem viz. obrazek